Odborný meeting dopadl nad očekávání skvěle

22.05.2013 10:40

Realitní komora České republiky (RKČR) má za sebou dvojici úspěšných veřejných vystoupení nejprve na Odborném meetingu, po té na Realitním summitu.

 

Nejdříve se zástupci komory setkali 14. května 2013 se svými členy na „Odborném meetingu“, kterého se zúčastnili a kde aktivně vystupovali i zástupci Ministerstva pro místní rozvoj (MMR). O den později se konal Realitní summit 2013, kde byli přítomni nejen členové RKČR, ale i nečlenské realitní kanceláře a zástupci firem spolupracujících s realitním oborem. Obě akce zaznamenaly velmi pozitivní ohlasy a aktivní přístup všech vystupujících.

„Odborný meeting“

Akce, o níž informovala RKČR své členy prostřednictvím měsíčních newsletterů a rozesláním pozvánek, přesáhla všechna očekávání, která organizátoři předpokládali. Poprvé v historii RKČR se jednání zúčastnili i zástupci Ministerstva pro místní rozvoj z odboru Veřejných dražeb, kteří jsou pověřeni tvorbou "Zákona o realitních kancelářích". Svým aktivním přístupem v diskuzi a přímými odpověďmi upřesnili zúčastněným nejeden diskutabilní dotaz a získali inspiraci, kterou využijí při další tvorbě zákona.

Dalším nezanedbatelným přínosem je spolupráce čestného člena RKČR, a to mediální společnosti Seznam.cz, která na tuto akci poskytla prostory a svého zkušeného moderátora Iva Neuwirtha. Právě on účastníky provázel v průběhu diskuze i v doplňujícím programu během přestávky. Výkonným zástupcem společnosti Seznam.cz byl manažer portálu Sreality.cz Jan Mertl, který projevil již v minulosti sympatie k poslání RKČR a aktivně se účastnil jednání v orgánech státní správy. Všechny názory členů RKČR vyslechl a projevil pozitivní postoj k úpravě portálu ve prospěch uživatelů portálu Sreality.cz, kterými nejsou jen koncoví klienti - spotřebitelé, ale především zprostředkovatelé, kteří zde inzerují.

Meetingu se za RKČR zúčastnili prezident, zástupce výkonné rady a velká část dozorčí rady, kteří přispívali do diskuse svými postřehy a zkušenostmi získanými z praxe. Jedinečnou příležitost prodiskutovat, dozvědět se spoustu nových informací a tím si zvýšit náskok proti konkurenci využili i členové RKČR. Bohužel na základě nižší kapacity konferenční místnosti a z důvodu plynulého průběhu diskuse byla akce omezena na 15 realitních společností, které na pozvánku reagovaly nejpohotověji.

„Odborný meeting“ byl rozdělen do úvodní části, ve které byla představena činnost RKČR, a následně do tří diskusních panelů, ve kterých se rozebírala témata týkající se připravovaného „Zákona o realitních kancelářích“, a to:

* Nový rejstřík realitních zprostředkovatelů

* Povinné certifikace makléřů

* Možnosti pojištění realitních kanceláří a realitních makléřů

* Povinnosti vázaných účtů realitních kanceláří

* Písemného pověření k inzerci nemovitosti

Pro bližší informace o závěrech, výstupech meetingu nebo dalších plánovaných akcích nás kontaktujte ZDE.

Autor: Redakce Sreality

Zdroj: Realitní komora ČR